Heidfeldovi už mnoho možností nezbývá

Heidfeld, Nick

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Zpráva o tom, že si Sauber vybral jako druhého závodního pilota k mladému Kobajašimu právě Pedra de la Rosu, jistě příliš radosti Nickovi Heidfeldovi neudělala.

Poslední naději pro něj představují týmy, které patřili loni k těm nejpomalejším, případně  některá z nově vstupujících stájí, jež ale dosud nikdy nezávodila.

Nick býval ke konci roku 2009 tipován na druhé místo u Mercedesu, kde se však usadil Michael Schumacher. Dle některých zpráv by tam mohl plnit ještě roli testovacího pilota. S tím, jak je ve Formuli 1 přísně omezeno testování, by si během roku moc nezajezdil - pokud by se nezranil některý ze závodních pilotů.

Nejlepší místo, které mu teoretický zbývá, je to u Renaultu, kde by se opět setkal se svým loňským týmovým kolegou Robertem Kubicou.

Dalším ze zavedených týmů, jenž nepotvrdil druhého závodního pilota, je Toro Rosso. Zde se nicméně očekává, že opět podepíšou s Jaime Alguersuarim, jenž v italském týmu doplní Sebastiana Buemiho.

Poslední možnosti pro německého pilota skýtají nové týmy - USF1, kde jsou ještě obě místa volná, a Campos, který oznámil pouze jednoho jezdce.

Nick Heidfeld, který dokázal (minimálně) držet krok s mírně přeceňovaným Kubicou a má bohaté zkušenosti, by pro některý z těchto týmů nemusel být vůbec špatnou volbou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu