Brawn: Schumacher bude opět mistrem světa

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sedminásobný světový šampion ve formuli 1 Michael Schumacher se podle šéfa stáje Mercedes Rosse Brawna stane v letošním ročníku prestižní soutěže znovu mistrem světa.

Německý závodník, který z formule 1 odešel v roce 2006 poté, co získal dva mistrovské tituly v Benettonu a pětkrát nenašel přemožitele s Ferrari, bude hlavním konkurentem Fernanda Alonsa, Lewise Hamiltona a Jensona Buttona v boji o mistrovský titul.

"Kdybych si měl na někoho z nich vsadit, dal bych všechno na to, že se Michael znovu stane mistrem světa. Nyní je mnohem uvolněnější, když v roce 2006 odcházel, byl velmi vytížený. Teď znovu cítím jeho staré nadšení," uvedl Ross Brawn, šéf stáje Mercedes. Pod Brawnem získal jednačtyřicetiletý německý pilot všech sedm titulů mistra světa. Schumacherovým partnerem v německém týmu letos bude jeho krajan Nico Rosberg.

Přestože podle Brawna je Schumacher jedním z favoritů letošního ročníku formule 1, úvodní Velkou cenu 14. března v Bahrajnu prý německý závodník nevyhraje. "Nemyslím si, že mu to vyjde a v Bahrajnu zvítězí. Bude potřebovat několik závodů na to, aby se seznámil s vozem a také se svými soupeři. Nicméně věřím, že uvidíme starého Schumachera. Učil se a přizpůsoboval pokaždé velmi rychle, to byla jeho velká síla," dodal Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu