Briatore se odvolal - a vyhrál! (aktualizováno)

Briatore - Alonso

Briatore - Alonso | foto: Lotus F1 Team

Flavio Briatore se svým bývalým spolupracovníkem z Renaultu Patem Symondsem zvítězili u soudu v Paříži v odvolání proti rozhodnutí FIA. Ta musí do 15 dnů své zákazy zrušit a obeznámit s tím všechny týmy.

Soud uvedl, že původní rozhodnutí FIA bylo neregulérní. Rozhodnutí je jednou z ojedinělých porážek FIA, která u externích soudů obvykle obstála.

I když to znamená velké vítězství pro Briatoreho, bude moci dále působit nejen v F1, ale i v britském fotbalu, přesto nedostal úplně vše, v co doufal. Požadoval  odškodné ve výši 1 mil. Eur, dostane však pouze 15 tisíc Eur (v přepočtu kolem 390 tis. Kč). Pat Symonds se bude muset spokojit s třetinovou částkou.

Výsledek soudu byl sice oznámen médiím, dle francouzského práva však důvody zůstávají veřejnosti utajeny. Více se dozvíme později, pokud se o ně podělí s novináři Briatoreho právník.

Briatore se raduje s Alonsem

Flavio se zřejmě do F1 brzy vrátí skrz jeho manažerskou společnost zastupující piloty (např. Marka Webbera či Heikkiho Kovalainena). S tím se ovšem podle mě nespokojí a bude hledat tým, jemuž by mohl šéfovat. Ostatně, v obchodních záležitostech a hledáním sponzorů byl vždy excelentní.

Přesto že byl zákaz zrušen, vina za singapurský skandál zůstává. Na rozdíl od Symondse svůj podíl na něm popírá, ale svědčí proti němu slova Piqueta a svědka X. Interní šetření Renaultu jeho odpovědnost také prokázalo. Jsem zvědav, jak si s tím teď FIA poradí.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu