Vedle Buttona získá ocenění od královny i Brawn

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: www.brawngp.com

Nejen mistr světa F1 Jenson Button, ale i jeho bývalý šéf Ross Brawn bude na Nový rok královnou Alžbětou II. vyznamenán. Zprávu přinesl list Daily Telepraph.

O vyznamenání Jensona Buttona titulem "Člen britského impéria" se mluví už delší dobu, podle posledních zpráv však dostane prestižní ocenění také Ross Brawn, jenž byl šéfem týmu, v němž Button titul vybojoval a který také získal Pohár konstruktérů.

Podle listu není zatím jasné, zda Brawn převezme za svůj dlouholetý přínos britskému motoristickému sportu stejné ocenění jako Button nebo dostane vyšší vyznamenání, například Řád britského impéria nebo bude dokonce pasován na rytíře.

Čtyřiapadesátiletý Brawn je považován za hlavního strůjce úspěchů stáje, kterou před rokem opustila automobilka Honda a jejíž budoucnost byla několik měsíců nejasná. Brawn dříve pracoval jako technický ředitel stájí Benetton a Ferrari v době, kdy díky Michaelu Schumacherovi získaly titul mistra světa.

Stáj Brawn GP bude v příštím roce startovat v mistrovství světa jako Mercedes, protože německá automobilka koupila její většinový podíl. Šéfem týmu zůstane Ross Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu