Brawn si bude moct vybrat jezdce do Mercedesu sám

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: www.brawngp.com

Německý Mercedes, který se stal většinovým vlastníkem týmu F1 Brawn GP, oznámil, že rozhodnutí o obsazení jezdeckých postů nechá na staronovém šéfovi stáje Rossu Brawnovi.

"Ross Brawn je šéfem týmu a od nás by nebylo moudré cokoli mu diktovat, včetně rozhodnutí ohledně jezdců," prohlásil Dieter Zetsche, prezident společnosti Daimler, která je vlastníkem Mercedesu.

Brawn vybojoval letos se svým týmem v jeho první sezoně dva tituly, jezdecký díky Jensonu Buttonovi a týmový v Poháru konstruktérů. Button vyhrál šest závodů, zatímco jeho stájový kolega Rubens Barrichello zvítězil dvakrát.

Sedmatřicetiletý Barrichello odchází a od příští sezony bude závodit za Williams, zatímco o budoucnosti mistra světa Buttona není dosud rozhodnuto. Brit jedná jak se svou bývalou stájí, tak i s McLarenem, který už má ve svém středu jednoho mistra světa, Lewise Hamiltona, šampiona z roku 2008.

Jistým pilotem stáje Brawn GP, nyní již Mercedes GP, je Němec Nico Rosberg. Spekuluje se o tom, že si tým přeje dalšího německého pilota Nicka Heidfelda, který je po odchodu BMW bez angažmá. "Mercedes GP nebude německý tým, protože automobilka Mercedes je globální hráč. Chceme mít nejlepší jezdce, nejde nám o čistě německý tým nebo něco takového. Je to mezinárodní tým Stříbrných šípů," řekl však viceprezident Mercedesu pro motorsport Norbert Haug a připustil, že rozhodnutí o druhém pilotovi možná hned tak nepadne. "Byl bych rád, kdyby to bylo příští týden, ale nezabijte mě, když to bude trvat o několik týdnů déle. Rozhodně by to ale mělo být do konce roku," dodal Haug.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu