Massa: Vrátit se do F60 bylo jako vyhrát

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa popisuje svůj návrat do kokpitu letošního monopostu Ferrari, F60, jako pocit vítězství. Brazilec za volantem svého aktuálního monopostu absolvoval několik demonstračních kol při světovém finále Ferrari – tradiční zakončení sezony ve Valencii.

Bylo to poprvé od červencové nehody z kvalifikace na Maďarskou VC, kdy se Massa vrátil za volant letošního monopostu. Zákaz testů totiž znamenal, že při prvním svezení, minulý měsíc, musel použít vůz specifikace 2008.

„Bylo to skvělé a já jsem šťastný. Přestože jsem mohl odjet jen pár kol, tak jsem si je užíval. Jsem velmi motivovaný. Dnešek je pro mě jako vítězství. Vše bylo v pořádku – jako před nehodou na Hungaroringu,“ nechal se slyšet Massa.

Brazilec řekl, že jízda ve Valencii byla ještě víc speciální, než jeho návrat na testovací trati ve Fioranu a účast na VC v Sao Paulu a Abu Dhabi. „Jsem moc šťastný, že zde mohu být a mohu opět spolupracovat s týmem. Je pravda, že už jsem s nimi byl v Brazílii nebo Abu Dhabi, ale jízda je vždy mimořádná.“



„Chtěl bych dnes také poděkovat fanouškům, kteří mě v minulých měsících opravdu podpořili. Zprávy, které jsem dostával, byly opravdu nádherné. Teď doufám, že budeme moci dát naším fanouškům určitou satisfakci v roce 2010 za letošní nepovedený rok,“ slibuje Felipe.

Světové finále bylo také první příležitostí, kde se objevil s týmem Fernando Alonso. Šéf týmu, Luca di Montezemolo, si je jistý, že právě tato dvojice bude tou nejsilnější ve startovním poli ročníku 2010: „Pro mě jsou Felipe a Fernando nejlepší jezdci v celé formuli 1. Jsem si jistý, že oba dva budou velmi motivovaní a budou chtít získat vítězství. Nemám obavu ze dvou jezdců z Latinské Ameriky v jednom týmu. Bude to vůbec poprvé v historii. Oba ale dobře ví, že především závodí za Ferrari a ne za sebe.“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu