Häkkinen radí týmu McLaren, aby si udržel Kovalainena

Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Dvojnásobný mistr světa F1, Fin Mika Häkkinen radí svému bývalému týmu McLaren, aby nehledat nového pilota a raději si udržel toho současného, jeho krajana Heikkiho Kovalainena.

Bývalý pilot McLarenu se tvářil překvapeně, když slyšel, že tým hledá nového jezdce. "Oni hledají pilota? Vážně? To jsem vůbec nevěděl," půl vážně, půl žertem řekl Häkkinen, mistr světa z let 1998 a 1999.

McLaren je dlouhodobě nespokojený s výkony Kovalainena a rád by vedle loňského mistra světa Lewise Hamiltona viděl někoho jiného.

"Když se podíváte na výkony Hamiltona a Heikkiho, nejsou to jen černé a bílé výsledky. Myslím, že oba dva odvádějí skvělou práci. Proč by tým hledal jiného jezdce?" divil se Häkkinen, který soudí, že Kovalainenův přínos pro tým je nedoceněný. "Nikdy to není dílem jednoho člověka, úspěch vždycky dělá týmová práce."

Hlavním kandidátem na místo, které zřejmě bude muset opustit Kovalainen, je další Fin, mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen, který předčasně odchází z týmu Ferrari. V italské stáji ho nahradí Španěl Fernando Alonso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu