Coulthard by Piqueta potrestal

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

Kdyby byl bývalý britský jezdec jeden z členů komise, která rozhodovala o osudu strůjce nehody v Singapuru, pravděpodobně by dnes Nelson Piquet svého rozhodnutí litoval více.

Renault, vzhledem ke své kauze Singapur, dostal poměrně umírněný trest v podobně dvouleté podmínky.  Získal tím velmi důležité vítězství pro Fernanda Alonsa. Po necelém roce vyšla pravda na povrch. Nestalo by se tak, pokud by Nelshino Piquet necítil křivdu po tom, co jej francouzský tým předčasně propustil. Sám Piquet, který nehodu způsobil, dostal od FIA imunitu a sám vyšel z kauzy jako vítěz.

David Coulthard ale s tímto postupem rozhodně nesouhlasí. Nelíbí se mu, že Piquet o plánu jasně věděl, stejně jako Pat Symonds a Flavio Briatore, kteří dopadli daleko hůře, než jen s pošpiněným jménem.

„Myslím, že Piquet by měl být také potrestán. Nese na tom vinu stejně jako ostatní. Bylo to něco hrozného. Hrozného pro F1, hrozného pro fanoušky. Toto odhalení otřáslo mnoha lidmi, včetně mě.  Nechápu, jak někdo může úmyslně nabourat. Celou svou kariéry ve F1 jsem se snažil bouračkám spíše vyhýbat!“

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu