Oficiálně: Alonso do Ferrari!

Red Bull

Red Bull | foto: Renault Sport F1

To, co se dlouhodobě všeobecně předpokládalo, se dnes stalo skutečností: Dvojnásobný mistr světa, Fernando Alonso, přestupuje z francouzského Renaultu do italského Ferrari! Španěl bude za Ferrari startovat již od příštího roku! Alonso bude za Ferrari závodit minimálně tři roky.

„Jsme moc rádi, že můžeme uvítat Fernanda v našem týmu. Svůj velký talent již prokázal, když získal dva tituly mistra světa,“ řekl šéf Ferrari Stefano Domenicali. Alonsovým příchodem do Ferrari se již téměř potvrdil přestup Räikkönena, kterého Alonso nahradí, do McLarenu.


Fin získal pro Ferrari titul ve své první sezoně v rudých barvách, v roce 2007. Jeho výsledky však od té doby upadaly a tak bude muset tým opustit rok před vypršením kontraktu. „Samozřejmě bychom chtěli Kimimu poděkovat za vše, co pro Ferrari udělal. Hned v prvním roce naší spolupráce se nám podařilo získat jezdecký titul, kterým se nesmazatelně zapsal do historie Ferrari. Kimi se také značně podílel na zisku dvou titulů mezi týmy v letech 2007 a 2008,“ říká Domenicali.


„I ve špatných sezonách, jako je například tato, dokázal svůj talent několika skvělými výsledky, jako bylo například vítězství ve Spa. Jsme si jisti, že i ve zbývajících třech závodech bude naše úspěšná spolupráce pokračovat,“ pokračuje šéf Ferrari. Sám Räikkönen potvrdil, že odchod od Ferrari byl oboustranně posvěcen: „Obě strany souhlasily s ukončením stávajícího kontraktu o dva roky dříve,“ připouští Fin.


„Jsem velmi smutný, že odcházím z týmu, ve kterém jsem strávil tři fantastické roky, během nichž jsem vyhrál spoustu závodů. Společně jsme vyhráli 50% titulů a já jsem získal titul mezi jezdci v roce 2007. To je splnění mého snu. Cítil jsem se zde jako doma a mám spoustu šťastných vzpomínek na tým Ferrari,“ zakončuje Kimi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu