Mark Webber nebude hledat nového manažera

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Australský pilot F1 Mark Webber oznámil, že se o záležitosti kolem svého kontraktu postará sám a nebude hledat nového manažera místo Flavia Briatoreho, kterému Mezinárodní automobilová federace (FIA) doživotně zakázala práci v F1.

Australan patřil do Briatoreho manažerské skupiny řadu let, Ital však nyní dostal od Světové rady motorismu doživotní zákaz jakékoli činnosti spojené se soutěžemi, které pořádá FIA. Ta oznámila, že neobnoví superlicenci nutnou k závodění v F1 žádnému pilotovi, jehož manažerem bude Briatore.

Webber prohlásil, že si nikdy nemohl stěžovat na způsob, jakým Briatore řídil jeho kariéru, a že nového manažera si hledat nebude. "Flavio se o mě staral jedenáct let a byl perfektní. Nikdy jsem se nemusel na žádný kontrakt ani podívat. Když nemůžu spolupracovat s ním, nechci ani nikoho jiného," tvrdí.


Podle Webbera bude Ital v F1 chybět. "On je pravý člověk pro tento sport, a nejsem sám, kdo si to myslí," tvrdí Webber, který i přes své dobré vztahy s Briatorem uznává, že skandál stáje Renault se záměrnou havárií a ovlivněním závodu je pro F1 velká ostuda. "Není to vůbec dobré pro náš sport," poznamenal Webber.

Briatore byl také manažerem Fernanda Alonsa, Nelsona Piqueta, Heikkiho Kovalainena nebo Romaina Grosjeana.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu