Haug: McLaren se poohlíží po novém pilotovi

Whitmarsh - Haug

Whitmarsh - Haug | foto: McLaren

Martin Whitmarsh ve středu oznámil, že místo Heikkiho Kovalainena není do budoucna u McLarenu vůbec jisté. Jedním dechem však dodal, že zatím se za Fina náhrada nehledá. Ředitel sportovní divize Mercedesu Norbert Haug však tvrdí něco úplně jiného.

„Mluvíme se závodníky. Já s nimi mluvím. Kdyby to tak nebylo, nedělali bychom naši práci. V určitý čas, ale neřekneme přesně kdy, se rozhodneme, kdo pro nás bude příští rok jezdit,“ citoval Hauga německý Auto Bild.


Norbert Haug už drahnou dobu prosazuje na Kovalainenovo místo německého pilota Nica Rosberga. Martin Whitmarsh k dotazu, zda se McLaren zajímá právě o mladíka z Williamsu, minulý týden řekl: „Spekulace jsou normální. Nebudeme to komentovat, ale mohu potvrdit, že v současné době nejednáme s žádnými jezdci mimo tým.“


Whitmarsh podle vlastních slov zatím jen Kovalainenovi vysvětlil, že pokud se nezlepší, McLaren se s ním rozloučí. Finovi se ve Valencii zpočátku dařilo dobře. V kvalifikaci si vyjel druhé místo a spolu s kolegou Lewisem Hamiltonem obsadili první řadu – to se stříbrným šípům letos povedlo poprvé. Kovalainen však nakonec druhou příšku neudržel a dojel až čtvrtý


„Jel lépe, než v některých jiných závodech. Startoval z první řady, takže čtvrté místo není zrovna to, co jsme očekávali, ale zatím to byl jeho nejlepší výsledek,“ okomentoval to Norbert Haug. A v tomto ohledu má pravdu, Fin má letos bídnou sezónu, z jedenácti závodů pět nedokončil. Kromě čtvrtéhé místa z Valencie má na kontě dvě páté příčky. Jestli ale bude zlepšení stačit k tomu, aby si udržel místo u McLarenu,nebo už je o jeho osudu rozhodnuto, ví snad jen Norbert Haug.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu