Renault Master - dodávka po dvanácti letech

Master

Master | foto: Renault

Renault představil po dlouhých dvanácti letech novou generaci dodávky Master. Třetí generace této dodávky má zajímavý vzhled a moderní techniku.

Jméno Master se na trhu objevuje už velmi dlouho, v roce 1981 přišla první generace této oblíbené dodávky, kterou roku 1998 vystřídala druhá. Po dvanácti letech tak přichází generace třetí.

Ta pokračuje v nastoleném trendu, který říká, že dodávka nesmí být tak nudná jak bývala. Exteriér i interiér se svým pojetím přibližují k osobním vozům a stávají se výraznějšími, některé jsou dokonce i kontroverzní, což ale není tento případ.

Kabina je navržena maximálně ergonomicky. Kromě obvyklého rozloženi zde najdeme i několik vychytávek. Řidič jistě ocení velké množství odkládacích prostor, najdeme tu ale i speciality, například držák na papíry, které ocení především řidiči zásilkových služeb, kteří si sem budou moci připevnit itinerář.

Pod kapotou najdeme nový diesel 2,3 dCi, který bude nabízen ve výkonech 100, 125 a 150 koní. Kombinovaná spotřeba by měla asi o litr klesnout k hranici sedmi litrů na sto ujetých kilometrů, dojezd tak může být 1400 kilometrů.

Renault se holedbá i snížením servisních nákladů, chce nabídnout až čtyřicet různých kombinací čtyř délek rozvoru, tří výšek karoserie a čtyř různých nosností, přičemž poháněna mohou být přední nebo zadní kola. Maximální celková hmotnost může být až 4,5 tuny a nákladový prostor může dosáhnout až 17 metrů čtverečních, při přepočtu do obvyklých automobilových hodnot 17 000 litrů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu