Bezpečnější helma od firmy Schuberth

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Výsadní výrobce závodních přileb pro formuli 1 firma Schuberth inovovala po nehodě Felipeho Massy v Maďarsku helmu, kterou bude mít ve Velké ceně Evropy vrátivší se sedminásobný šampion F1 Michael Schumacher.

Německý deník Bild odhalil na svých stránkách, že Michael Schumacher bude při svém návratu na závodní okruhy F1 zkoušet revidovanou přilbu. Přesněji se vylepšilo jen samotné uchycení hledí k helmě. Plastové uchycení které se používá dodnes, bude nahrazeno uchycením titanovým. Pružina, která zasáhla Massu do jeho helmy, vážila 800g a trefila ho rychlostí přesahující 265 km/h.

„Je to reakce na nehodu,“ potvrdil obchodní ředitel Schuberthu Oliver Schimpf s vysvětlením, že uchycení je nyní dvakrát tak pevné. „Felipeho hledí se utrhlo ihned poté, co za něj lékaři zatáhli,“ dále uvedl.

Není to ale jediná novinka na přilbě legendy F1 Michaela Schumachera. Nově má mít na helmě iméno své, jeho manželky a dětí. Co je ale zajímavé, že mají být napsána čínskými znaky. Uvidíme, zda to Němci pomůže k lepšímu výsledku za dva týdny ve španělské Valencii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu