Další týmy proti Schumacherovu testu

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Kromě Williamsu, o kterém jsme již psali, jsou proti udělení zvláštní výjimky k testování letošního vozu pro Michaela Schumachera také týmy Red Bull a Toro Rosso. Jejich zástupci vysvětlují, proč.

Podle Dietricha Mateschitze byl podobný požadavek pro nováčka Jaime Alguersuariho zamítnut, proto nesouhlasí s udělením výjimky Schumacherovi.

"Schumacher je dostatečně zkušený na to, aby byl velmi brzy slušně konkurenceschopný v novém voze," říká sportovní ředitel Red Bullu Helmut Marko pro rakouské noviny Salzburger Nachrichten. "Povolit mu zvláštní test je navíc proti duchu pravidel. Zastáváme názor, jenž je vyjádřen v pravidlech, proto nemůžeme souhlasit s udělením výjimky k testování pro Michaela."

Šéf Red Bullu Christian Horner zastává podobný názor: "Jsem si jistý, že Michael Schumacher, jenž vyhrál sedmkrát titul mistra světa a celkem 91 závodů, nebude mít žáden problém s tím, aby byl rychlý. Navíc jezdil minulý víkend v Mugellu s dva roky starým monopostem Ferrari, takže vůbec nepochybuji o tom, že se  do toho brzy dostane."



Schumacher si tak letošní F60 před závodem na trati nevyzkouší. Ferrari k tomu potřebovalo jednotný souhlas všech týmů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu