Hrozí, že BMW opustí F1

BMW

BMW | foto: BMW Motorsport

Automobilka pořádá tiskovou konferenci, na které má oznámit důležitou novinku. Panují obavy, že může jít o odchod z Formule 1 na konci letošní sezóny.

Ve středu v 10:00 se koná tisková konference v sídle společnosti v Mnichově, na které má BMW oznámit důležitou zprávu, která se vztahuje k "aktuálnímu dění v motorsportu".
Bude se jí účastnit předseda představenstva Norbert Reithofer, ředitel vývoje Klaus Draeger i ředitel motorsportu a šéf týmu Formule 1 Mario Theissen. Přítomnost těchto osob naznačuje závažné rozhodnutí.

BMW letos chtělo bojovat o titul, ale přišel pád a vozy se pohybují spíše na nižších příčkách. Theissen ale v minulosti několikrát potvrdil, že postoj automobilky se nemění a odejít nehodlá. K poslednímu zhodnocení situace mělo dojít v květnu. V červenci ale mělo dojít k další debatě o budoucnosti týmu.
V případě, že se BMW rozhodlo F1 opustit F1, musí oznámení učinit rychle, už tento týden má dojít k podpisu nové Concordské dohody.

Stále se spekuluje i o odchodu Toyoty a Renaultu. Druhý jmenovaný by měl tým prodat, mezi zájemci by mohl být ruský miliardář Alisher Usmanov - majitel jednoho ze sponzorů, společnosti MegaFon.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu