Heidfeld je otevřený nabídkám jiných týmů

Heidfeld, Nick

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Nick Heidfeld prožívá extrémně obtížnou sezónu. Je vázaný kontraktem ke stáji BMW Sauber, které se však letos nedaří. Německý pilot se netají tím, že zvažuje možnost přestupu do jiného týmu a je otevřený rozličným nabídkám konkurence. Zároveň však vyvrací, že už by byl rozhodnutý z BMW odejít.

„Zaměřuji se v první řadě na současnou situaci spolu s týmem, ale z dlouhodobějšího hlediska neustále zvažuji a probírám další kroky,“ říká Nick Heidfeld. Tento dvaatřicetiletý dvojnásobný otec jezdí ve formuli jedna už desátým rokem, na své první vítězství však stále čeká. Rok 2009 bude zkouškou jeho odhodlání a vytrvalosti. „Quick Nick“, jak mu přezdívají, pomyslnou flintu do žita nehází.


„Můj nejvyšší cíl je získat titul mistra světa. Pokud se tak stane v mých čtyřiceti, bude to v pořádku. V posledních letech se ukazuje, že odcházejícím pilotům je kolem osmatřiceti, děvětatřiceti let. Mě je třicet dva, takže mám ještě několik let před sebou!“ prozrazuje své záměry Heidfeld.



Švýcarský tým byl od roku 2006 trvale na vzestupu, letos se však jeho vývoj prudce zastavil. Heidfeld přiznává, že není jednoduché určit, kdy se BMW vrátí k boji o čelní příčky. Zároveň poukazuje na to, že ve stáji nemusí být věčně. „Musíte se poohlížet i v jiných týmech, ne jen v BMW. Ale jen proto, že tenhle rok není zrovna nejlepší, odsud rychle neodejdu. Společně jsme hodně dokázali a jsem přesvědčený, že BMW má ve formuli jedna nakročeno k vítězství.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu