Hockenheim se loučí s formulí jedna

Maserati

Maserati | foto: Jaroslav Vehrle, F1NEWS.cz

Německý okruh Hockenheimring už závod vrcholné disciplíny motorsportu hostit nebude. Včera večer se vedení okruhu rozhodlo, že kvůli finančním problémům už formuli jedna znovu nepřivítá.

Poslední závod se na okruhu v Hockenheimu jel loni. Pořadatelé se jeho pořádáním dostali do ztráty šesti milionů euro. A taková částka je pro většinového vlastníka – město – v současnosti neúnosná. Hockenheimu patří 94 procent trati. Městská rada se rozhodla výdajům zabránit a vyhlásila, že do formule jedna už nebude nadále investovat.


První závod formule jedna se v Hockenheimu jel v roce 1970 a vyhrál ho Jochen Rindt. Hockenheim se o místo v kalendáři královny motorsportu od pořátku přetahoval s Nürburgringem, nehoda Nikiho Laudy v roce 1976 na Nürburgringu vrátila formuli jedna na Hockenheim.


Od roku 1995 hostily velké ceny oba okruhy – v Hockenheimu se jezdila Velká cena Německa, na Nürburgringu Velká cena Evropy či Velká cena Lucemburku. V roce 2000 prošel Hockenheim zásadní přestavbou v režii Hermanna Tilkeho, která zcela změnila jeho ráz. Nový Hockenheimring se poprvé předvedl při Velké ceně Německa 2002. Od roku 2007 se měly dva konkurenční německé okruhy každoročně střídat v pořádání závodů formule jedna. První byl na řadě Nürburgring. Na Hockenheim přišla řada o rok později. A byla to možná zároveň poslední velká cena formule jedna na tomto okruhu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu