Už i Ferrari chce odepsat sezonu 2009

Domenicali, Stefano

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Několik stájí F1, kterým se letos nedaří, zvažuje, že přestane pracovat na letošních monopostech a zaměří se raději na příští sezonu. Podle úterní zprávy serveru motorsport-total to platí nejen pro McLaren, ale už i pro Ferrari.

Stáj Ferrari, obhájce Poháru konstruktérů, sice naznačila vzestupný trend při Velké ceně Monaka, v níž Kimi Räikkönen obsadil třetí a Felipe Massa čtvrté místo, v Turecku se však rudé vozy z Maranella vrátily ke slabším výkonům. Proto u Ferrrari začínají zvažovat, zda se nesoustředit na příští rok. Tomu ale brání absence jasných pravidel pro šampionát 2010.

"Sezona 2009 je pro nás ztracená, takže soustředit se na příští rok je zřejmě správná strategie. Jenže začít pracovat na voze pro příští rok je složité kvůli nejasným pravidlům," řekl šéf stáje Stefano Domenicali. "Ta by se měla vyjasnit až v následujících týdnech. Teprve poté můžeme rozdělit zdroje tak, abychom mohli začít myslet na příští sezonu," dodal.

V podobném duchu se už dříve vyjádřil i šéf stáje McLaren Martin Whitmarsh. Oba týmy, stejně jako dalších šest stájí sdružených v Asociaci týmů F1, podaly 29. května pouze podmínečnou přihlášku do mistrovství světa. Týmy chtějí, aby se jezdilo podle stejných pravidel jako letos. Mezinárodní automobilová federace však schválila roční rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu