Mosley vyzývá k bezpodmínečné přihlášce

Mosley, Max

Mosley, Max | foto: FIA

AKTUALIZACE: Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley napsal v pondělí dopis osmi týmům, které zůstaly sdružené v Asociaci týmů F1 (FOTA), v němž je žádá, aby definitivně potvrdily svou účast v mistrovství světa v roce 2010 a zrušily všechny podmínky.

Mosley v dopise připomíná, že teprve až bude jasná účast stájí, budou se moci schválit úpravy pravidel. "Mezinárodní sportovní kodex mluví o tom, že publikovaná pravidla pro rok 2010 nelze změnit, pokud nemáme souhlas všech účastníků," píše v dopise. "Až budeme mít potvrzené všechny stáje, můžeme měnit pravidla," dodal.

"Máte možnost zapojit se do tohoto procesu, ale jen jako potvrzení účastníci. Do sezony byste se měli bezpodmínečně přihlásit za publikovaných pravidel s rozpočtovým stropem, a když budou následně všichni souhlasit se změnami, tak se schválí," pokračoval Mosley.

FIA zveřejní seznam úspěšných žadatelů o místo v F1 v pátek, ze současných týmů se definitivně přihlásily jen Williams a Force India, ostatní si kladou podmínky. "Okamžitě po 12. červnu plánujeme setkání všech potvrzených týmů, kde se mají prodiskutovat opatření spojená se šetřením, která navrhly týmy FOTA," píše dále Mosley.

Mluvčí Asociace týmů F1 (FOTA) pouze oznámil, že týmy Mosleymu na dopis odpověděly, ale neposkytl žádné podrobnosti. Všech osm týmů se má sejít ve středu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu