Týmy požadují změnu pravidlel pro rok 2010

Domenicali, Stefano

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Týmy F1 zaslaly těsně před nedělní Velkou cenou Monaka F1 Maxovi Mosleymu dopis, v němž ho žádají, aby zrušil návrhy pravidel pro rok 2010, na oplátku nabízejí závaznou přihlášku všech deseti týmů F1 do šampionátu v roce 2010.

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley v neděli prohlásil, že je otevřený kompromisům ohledně pravidel F1 pro příští rok, zejména pak co se týče plánů na zavedrní rozpočtového stropu. V dopise, který podepsaly všechny současné týmy F1, se stáje dožadují, aby pravidla pro příští rok byla podobná těm letošním. Kromě toho chtějí týmy také záruky ohledně řízení sportu a zvláště tvorby pravidel.

Zdroj Asociace týmů F1 (FOTA) řekl, že za to, že týmy budou souhlasit s kroky FIA, slíbily svou účast v mistrovství světa příští rok. Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali potvrdil existenci dopisu hned po Velké ceně Monaka. "Chtěli jsme návrat k pravidlům, která platí tento rok," řekl. "A pak společně uvidíme, co se dá dělat ve změnách pro příští rok," řekl Domenicali. "My víme, co můžeme investovat. Týmy si samy musí samy rozhodnout, co si mohou dovolit. Tohle nemůže rozhodovat nikdo další," dodal.

"Budou to dlouhé dny," řekl Domenicali a myslel tím dny, které zbývají jen do příštího pátku, kdy je uzávěreka přihlášek do mistrovství světa F1.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu