Zdecimovanou F1 opustí i piloti

Alonso - Massa - Räikkönen

Alonso - Massa - Räikkönen | foto: McLaren

Velké týmy hrozí odchodem, pokud je FIA nezačne brát vážně. K celé záležitosti se dnes v Monte Carlu také vyjádřili někteří piloti. Podle nich by Formule 1 kvůli poslední krizi mohla i zcela zaniknout.

Finský pilot Kimi Räikkönen jezdící za Ferrari, které dnes prohrálo soudní spor s FIA ohledně pozastavení pravidel omezující rozpočty, prohlásil: "Jsem si docela jistý, že se z Formule 1 vytratíme." Potvrdil však svou oddanost maranellské stáji,se kterou má platnou smlouvu až do konce roku 2010: "Oni pro mě něco najdou, když se mnou mají sepsanou smlouvu. Závodí v mnoha kategoriích," dodal Kimi.

Fernando Alonso z Renaultu, jenž před Räikkönenem vyhrál dvakrát titul mistra světa, varuje, že osud královské disciplíny motosportu opravdu záleží na tom, jak dopadne tento sport: "Pokud se vše nevyřeší, bude to znamenat konec Formule 1. Stane se z ní o něco rychlejší GP2, která ale nebude ani zdaleka tak zajímavá."



Podle něj by pak F1 postrádala nejen ty největší a nejslavnější týmy: "Nechtěl bych závodit pro nějaký malý tým," pokračoval ve svém varování a řekl, že po rozhovoru s některými dalšími piloty by rozhodně nebyl sám, kdo by se poohlížel po místě v nějaké jiné sérii. "Pokud odejde těch sedm týmů, Formule 1 zanikne. S neznámými piloty to bude znamenat konec. Ztratíte deset nejlepších pilotů na světě," tvrdí Alonso. "Je pro mě nepochopitelné, že se nikdo nezamyslel nad tím, jak moc ubližujeme tomuto sportu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu