Těžko tomu uvěřit, ale…

Daniel Šupa, 14. ledna 2003, 18:54 Google+

v týmu BAR Honda se dějí neuvěřitelné věci. Kdo by to byl do britského pilota Jensona Buttona kdy řekl, ale dle posledních zpráv z týmu se psychologický boj, který se čekal, přeměnil v řadu groteskních situací a sám šéf týmu Richards má problémy co s tím.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jenson přes své mládí vstoupil již do svého třetího týmu ve Formuli 1 a setkal se se 4. týmovým kolegou. Hodně dalších pilotů si přispěchalo s varováním, aby si mladý Brit dal velký pozor na exmistra světa Jacquese Villeneuva, jenž je znám svými schopnostmi kolegům značně znepříjemňovat život a vystavovat je psychologické bitvě, ve které zatím prý nemá konkurenci. Své by mohl o Kanaďanových schopnostech říci Frentzen, Coulthard i Zonta. V minulém týdnu se však objevily zprávy o tom, že i sám David Richards má problémy situaci uvnitř týmu zvládnout. Kdo by si však myslel, že se dá atmosféra krájet nožem, je v naprostém omylu!

„Ano, samozřejmě jsem varování mých kolegů vnímal,” smál se Jenson Button, když našemu spolupracovníkovi vysvětloval, jak se věci opravdu mají. „Ale zatím se výborně bavím a jsem přesvědčen, že všichni v našem týmu též. Jacques si opravdu našel čas na mé přivítání a při vstupu do továrny mne spolu s dalšími členy závodního týmu poplácal po rameni a vřele třásl pravicí s úsměvem od ucha k uchu. Když mou ruku uvolnil, měl jsem v ní žvýkačku,” vzpomínal Jenson. „No, trochu dětinské, ale něco takového jsem mohl čekat. Opravdu mne však Jacques překvapil, když se potom celý čas choval velmi korektně a uvolněně. Až když jsem si převlékal sako, došlo mi, že celou tu dobu jsem chodil po továrně s lístkem: „Jacques je bůh a já jsem tu proto, abych to všem dokázal,” dodal s úsměvem britský pilot. Tato maskovaná akce prý jezdce velmi pobavila, ale jak se vyjádřil, měl Kanaďan smůlu, neboť Jenson má velmi dobré přátele v Kanadě a strávil tam hodně volného času v jejich společnosti. Samozřejmě, že kromě krás země také poznal, jak brát tradiční kanadské žertíky s humorem a bavit se jimi stejně jako obyvatelé země javorového listu.

„Ten pacholek jeden mi stihl za tak krátkou dobu natropit tolik lumpáren, že strčil do kapsy všechny jeho předchůdce dohromady,” smál se s poskakujícíma očima za kulatými skly brýlí Jacques při vzpomínce na testy. „S tubou sekundového lepidla na plynu mne opravdu při testech dostal, mechanik mi musel rozvazovat tkaničky s hlavou mezi mýma nohama, což si Jenson samozřejmě nafilmoval a vyhrožoval posláním mé přítelkyni. Výměna soli s cukrem při druhém obědě mne utvrdila v tom, že mám konečně pořádného protivníka na svoji bitvu po kanadsku,” prozradil ještě Fandovi Formulovi. „Musím se však pochlubit svým obzvláště zdařilým kouskem. Nechal jsem na dveře kamionu namalovat falešné dveře a přidělat nepravou kliku, bylo to k popukání, když Jenson vykřikoval na parkovišti, že ho nechtějí pustit do jeho vlastního kamionu,” pobaveně vzpomínal na další z několika dosavadních příhod Kanaďan.

Šéf týmu Richards je situací velmi pobaven, ale připomněl, že si nepřeje, aby tato dobrá atmosféra přerostla únosnou mez a ohrozila výkony týmu, které musí být letos výrazně lepší než v sezoně 2002. „Myslel jsem, že je to snad vtip, a on také byl, to na tom bylo to nejlepší. Představte si Jacquese s kombinézou rozpáranou na zadku, jak si vykračuje depem, aby mi řekl, že vůz nejel tak, jak očekával. Situace byla samozřejmě vážná, ale nesmějte se u toho, když Jenson drží za jeho zády velký nápis DNES JSEM JACQUESOVI V TESTECH NATRHL ZADEK,“ prohlásil se smíchem David Richards.

Dle zjištění, které učinil Fanda Kachna Formula přímo v týmu BAR Honda, se zdá, že nemusíme mít o Jensona a jeho situaci vedle zkušeného Jacquese Villeneuva strach. Otázkou však zůstává, jak se k vtipem nabité atmosféře postaví japonští spolupracovníci, kteří nikdy vtipem právě nehýřili, ale o tom třeba zase někdy příště…

Zdroje poskytl Fanda Kachna Formula
Vytisknout

Diskuze: Těžko tomu uvěřit, ale…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Pohonná jednotka Hondy

Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Lando Norris po startu zádovu v Austrálii

McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Lewis Hamilton s Mercedesem W15 v Bahrajnu

Alonso už nepovažuje Mercedes za atraktivní. Zůstává u Aston Martinu, opět s Hondou za zády

Sebastian Vettel

Vettel k Mercedesu a Sainz k Red Bullu? Vyjádřují se Russell i Marko

Max Verstappen s Red Bullem RB20

"Maxe už letos nikdo nedostihne," mrzí Wolffa. Hamilton odešel z tiskové konference

Alexander Albon a celý Williams zatím mají ke spokojenosti hodně daleko

PROHLÁŠENÍ po GP Japonska: Rozjásaný Cunoda, pohřební nálada u Williamsu

Juki Cunoda rozjásal davy domácích fanoušků

GP JAPONSKA: Pohodové vítězství Red Bullu, Ferrari strategicky na výši

McLarenům se kvalifikace mimořádně vydařila

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Red Bull na koni, u McLarenu vládne bojovná nálada

Max Verstappen bez konkurence opanoval kvalifikaci na okruhu Suzuka

KVALIFIKACE GP JAPONSKA: Red Bull zpět na vítězné vlně, úspěšný McLaren, potrestaný Mercedes

Aston Martin přivezl do Suzuky několik drobných aerodynamických změn

Poslední trénink opanovaly Red Bully s Mercedesy v zádech, Ferrari ztrácí

  • Pátek

    • Trénink (5:30 - 6:30)
    • Kvalifikace (9:30 - 10:14)
  • Sobota

    • Závod (5:00 - 6:00)
    • Kvalifikace (9:00 - 10:00)
  • Neděle

    • Závod (9:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Oficiální představení nového BAR 005 - anotační foto

Oficiální představení nového BAR 005

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud