Newey zahajuje práce na novém difuzoru

Newey, Adrian

Newey, Adrian | foto: GEPA pictures GmbH

Technický ředitel Red Bullu, slavný návrhář Adrian Newey, tento víkend nepoletí do Číny, kde se pojede letošní třetí Velká cena, ale místo toho se bude naplno soustředit na nový návrh difuzoru pro jejich monopost RB5.

Dnešní výrok Odvolacího soudu FIA, jenž potvrdil, že difuzory Brawna, Williamse a Toyoty jsou legální, pobídl Red Bull k co nejrychlejší změně svého vozu. Tým věří, že nový díl budou mít připravený pro Velkou cenu Monaka na konci května.

"Naplno již pracujeme na novém řešení," uvedl poradce Red Bullu Helmut Marko. "Jakmile byl oficiálně zveřejněn verdikt FIA, Adrian hned zrušil svůj let do Šanghaje - zůstane v továrně. Půjde-li vše podle plánu, měli bychom mít nový vůz hotový v Monaku."

Marko řekl, že u Red Bullu byli z verdiktu pěkně naštvaní, protože původně jej měli navržený podobně, ale FIA jejich návrh zamítla: "Jsme rozzlobení kvůli tomu, že když jsme byli za Charliem Whitingem, aby nám objasnil řešení difuzoru podobné tomu, o kterém se dnes jednalo, tak nám řekl, že nevyhovuje předpisům, proto jsme na tom přestali dále pracovat, i když naši návrháři měli podobné nápady."



"Jsem jenom zvědav, jaký tohle bude mít dopad na rychlost při průjezdu zatáčkami. Předpokládám, že se brzy setkáme s problémy - auta budou jezdit rychleji a dvojitý difuzor opět ztíží předjíždění. Takže je to proti duchu pravidel, které odsouhlasily pracovní skupiny."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu