Detaily o vyslýchání Hamiltona

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Ředitel závodu Charlie Whiting prozradil průběh výslechů Lewise Hamiltona po nedělním závodě a následující čtvrtek v Malajsii. Pravděpodobně jen plnil příkazy týmu.

Byl jsem poměrně znepokojen Lewisovým vystupováním už v neděli a ve čtvrtek se mi zdálo, že jen dělá, co mu přikázali. Hned bylo jasné, že lže,“ řekl Whiting pro Autosport.

Následně popsal průběh čtvrtečního výslechu před závodem v Malajsii: „Rozebírali jsme podrobněji moment, kdy Trulli předjel Lewise. Řekl bych, že se Lewis ze všech sil snažil tomu vyhnout, odpovídal nepřímo a neúplně. Připomněl jsem mu, že jsem se ho v Melbourne dvakrát ptal: `Nechal jsi ho schválně předjet? ` a on odpověděl, že ne, že Trulli ho zkrátka předjel. Potom jsem mu řekl, že když ho tým žádal, aby ho pustil, odpověděl: `Už jsem to udělal.` Řekl jsem, že kdyby tím byl překvapený, odpověděl by spíš: `Už mě předjel.`
Na to Lewis neměl odpověď. Snažili se vyhnout podstatě věci a odvést pozornost komisařů jinam.”


S Davem Ryanem, který s jezdci navštěvoval komisaře už spoustu let, neměl Whiting nikdy podobnou zkušenost: “S Davem jsem vždy vycházel dobře. Nikdy by mě nenapadlo, že lže. Nemám důvod si myslet, že byl takový vždy, ale nyní chtěl rozhodně komisaře oklamat, o tom nemám nejmenší pochyby.”

Hamilton se osobně Whitingovi omluvil ještě v Sepangu a slíbil, že už se taková situace nebude opakovat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu