Williams s KERSem stále váhá

Nakajima, Kazuki

Nakajima, Kazuki | foto: Williams F1 Team

Williams se stále nerozhodl, kdy poprvé použije svůj unikátní KERS. Britský tým, držitel devítí Poháru konstruktérů, přitom do sezóny vstoupil úspěšně, když byl ve všech trénincích v Austrálii nejrychlejší a ze závodu si odváží díky Nicu Rosbergovi 3 body.

"Vývoj KERSu probíhá dobře, chtěli bychom jej nasadit co nejdříve," sdělil technický ředitel Sam Michael. "Máme s ním však pár problémů, pracujeme na jejich odstranění. Rád vám bych řekl, kdy jej nasadíme, ale zatím jediné, co k tomu můžu říci, je, že asi 10 lidí pracuje na tom, abychom s ním mohli co nejdříve závodit."

Zatímco všechny ostatní týmy ukládají energii vznikající při brzdění do baterií, Williams zvolil unikátní systém, jenž využívá setrvačníku. Až budou spokojeni s jeho spolehlivostí, zaznamenají s jeho použitím významný výkonnostní nárůst. Williams se tak výkonnostně dostane těsněji za vozy Brawn GP a možná jim bude zdatným soupeřem.



"KERS způsobuje rozdíly mezi týmy - kdyby jej ostatní (Ferrari, McLaren, Renault a Heidfeldovo BMW) neměli, nebyli by ani v první desítce," soudí Michael. "Čím dříve jej tedy budeme mít, tím lépe."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu