Ecclestone: McLaren slabou formu předstírá

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: BMW Motorsport

Pouhý týden před úvodní Velkou cenou letošní sezóny, šéf F1 Bernie Ecclestone zpochybňuje tvrzení, že McLaren nebude dostatečně rychlý. Podle něj to stříbrní jenom hrají.

Po časech dosahovaných v testech v Barceloně a v Jerezu panují obavy, kde tým z Wokingu dokonce na svém voze letošní specifikace zkoušel i loňské zadní přítlačné křídlo, panují obavy, že tým z Wokingu má problémy. V Barceloně se nebyli schopni svými časy pořádně odlepit ode dna výsledkových listin a Norbert Haug přiznal, že se u MP 4-24 potýkají s krátkodobým poklesem výkonnosti.

Martin Whitmarsh
před odletem do Austrálie dokonce prohlásil: "Jedeme tam s vědomím, že nemáme technický balík, jenž by našim pilotům umožnil bojovat o čelní příčky."

Ecclestone je naproti tomu přesvědčen, že McLaren až takové problémy nemá: "Vůbec si nemyslím, že by to s nimi bylo tak zlé. Myslím, že v Melbourne budou velmi konkurenceschopní, jak se budete moci přesvědčit."



Pokud by tomu tak opravdu bylo, znamenalo by to, že tým z Wokingu by slabou formu pouze předstíral. "Řekněme to takto - nemají žáden důvod, aby ukázali, jak jsou opravdu rychlí," uvádí Ecclestone, podle něhož to je s týmem Brawn GP naopak: "Ti nic nepředstírají ani si nedělají legraci. Jenson ukazuje, jak je rychlý, takže neexistuje žáden důvod si myslet, proč by neměl být takový, jaký si všichni myslíme, že je. Doteď měl prostě smůlu," dodal na adresu svého oblíbeného pilota.

Komu tedy věřit? Bude snad pravda někde v půli cesty mezi prohlášením McLarenu a tvrzením Ecclestona? Uvidíme už za týden!

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu