Williams: Nedělejte z F1 další IRL!

Williams, Frank

Williams, Frank | foto: Williams F1 Team

Sir Frank Williams je významnou osobností formule 1 a jeho slova mají velkou váhu, neboť jimi na rozdíl od některých jiných kolegů z kolotoče Grand Prix nikdy neplýtvá. Požaduje najít zlatou střední cestu a zachovat velké výzvy, kterými je F1 charakteristická.

Zakladatel a spolumajitel týmu z britského Grove žádá autority formule 1 i představitele asociace sdružující týmy, aby se nenechali unést šílenstvím šetření a úspor. O velkém duchu tohoto muže nelze pochybovat, neboť k tomuto kroku nabádá člověk, jenž řídí soukromý tým a nevlastní žádný další komerční projekt typu aerolinií nebo výrobce energetických nápojů.

„V F1 musí být nejlepší jezdci v nejlepších autech. Pokud bychom měli mít obyčejné monoposty, proč pak nekoupíme Dallary, jež startují v IRL? Brzy bychom však viděli, jak rychle by klesl zájem o náš sport,“ varuje Frank Williams.

Plně schvaluje úsporná opatření týkající se prodloužení životnosti motorů a převodovek, tenká hranice byla zbytečná a ničit deset motorů za víkend plýtváním prostředky. Ale výzvy musí zůstat zachovány.

„Formule 1 zaměstnává řadu výjimečných osobností právě proto, že nabízí výzvy. Je zde řada špičkových mozků, velkých osobností jako Ron Dennis, Max Mosley, Mario Theissen a další, v naší továrně i u konkurence je taky několik skvělých lidí, pokud by tu ale nebyly velké výzvy, šli by za jiným dobrodružstvím a my přece nechceme ztratit šikovné lidi!“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu