Sebastien Bourdais zůstává u Toro Rosso

Bourdais, Sebastian

Bourdais, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Ačkoliv není jmenování pilotem italské stáje oficiálně ještě zveřejněno, s ohledem na oficiální komuniké manažera Takumy Sata a informace britského autosport.com, můžeme považovat soupisku pilotů startujících týmů ročníku 2009 za kompletní.

„Tohle byla skutečně dlouhá a těžká zima, ale nakonec jsem se dočkal a jsem moc šťastný, že se mohu připravovat na druhou sezonu s týmem Toro Rosso. Chtěl bych moc poděkovat Red Bull a Dietrichovi Mateschitzovi za příležitost pokračovat s týmem, který v loňském roce dosáhl takového zlepšení," cituje autosport.com Bourdaise.

Zavodní dvojici stáje z Faenzy tedy tvoří znovu dvojice Sebastienů, staronový Sebastien Bourdais a ve formuli 1 debutující Sebastien Buemi.

„Očekáváme profit z ročních zkušeností, které už Sebastien Bourdais získal. Zná prostředí formule 1, tým i okruhy. Navíc by měly hladké pneumatiky daleko více vyhovovat jeho stylu jízdy," uvedl šéf týmu Franz Tost.

Startovní listina oficiálně potvrzených týmů je tedy známa, otazníky se vznáší nad budoucností týmu z Brackley, za který by snad měl startovat Jenson Button...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu