Sutil by chtěl letos pravidelně bodovat

Sutil, Adrian

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Adrian Sutil má v letošní sezóně za cíl pravidelně dojíždět na bodovaných pozicích se svým vozem Force India, jemuž by k lepším výsledků měla pomoci technika McLarenu.

Indický tým totiž s McLarenem podepsal v závěru loňského roku dohodu o technologickém partnerství a technické pomoci, jež se budou týkat motoru, převodovky a pohonu. Z toho čerpá Sutil sebevědomí a důvěru v to, že se letos zlepší po loňské sezóně, v níž jako jediný tým nezískali ani bod.

"Myslím, že to bude velká pomoc a velký krok vpřed," říká Adrian. "Možná se budeme moci dostat mezi 10 nejlepší a dokončit pár závodů na bodovaných pozicích. To by byl dobrý krok, já si v tomhle věřím."

Force India bude těžit rovněž z KERSu od McLarenu. Stříbrní jsou na tom s jeho vývojem dobře na rozdíl od svých některých konkurentů. K tomu Sutil dodal: "KERS bude velmi zajímavý systém. Je sice těžký a jízda s ním bude mírně odlišná, ale myslím si, že je to dobrý nápad."

"Budeme moci také nastavovat přední křídlo za jízdy, což představuje další výzvu. A vrací se také slicky, myslím si, že to bude dobré. Budeme mít více práce během řízení, což činí všechno zajímavějším."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu