Heidfeld: Chceme bojovat o vítězství

Heidfeld - Kubica

Heidfeld - Kubica | foto: BMW Motorsport

BMW podle Nicka Heidfelda vstoupí do nové sezóny s jasným cílem: bojovat o vítězství v obou šampionátech.

BMW se postupně každou sezónu zlepšují. V roce 2008 získali své první vítězství v kvalifikaci i v závodě, a to rovnou double. Robert Kubica byl do posledních chvil zapojen do boje o titul mistra světa. Heidfeld zůstával trochu ve stínu svého týmového kolegy, ale po dobrém závěru skončil na celkově 6. místě.

31-letý Němec přiznal, že by se nechtěli vzdálit od úspěchů dosažených v poslední sezóně, spíše naopak - překonat vlastní vysoko nasazenou laťku. "Je příliš brzy na to říct, jak se to bude vyvíjet, protože vše hodně záleží na tom, jak jednotlivé týmy zvládnou přizpůsobení se novým předpisům."

"Viděli jsme mnoho týmů, jež měly stanovené 5-leté plány a nakonec byly nuceny docela brzy ubrat ze svých cílů. Náš tým je obzvlášť efektivní a udělal značný pokrok v každé sezóně. Cíl pro rok 2009 je tudíž jasný: chceme bojovat o titul! Doufám, že se nám to bude dařit."

"Je ale ještě brzy na to hovořit o výkonnosti. Uvidíme, jak si KERS povede během závodů. Z motoru díky němu dostanete 80 koní navíc. Nemyslím si, že vám to umožní někoho předjet jako raketa, ale může to pomoci. Zvlášť velkou radost mám z opětovného zavedení hladkých pneumatik."

"Když se hodně změní chování vozu, musíte tomu v několika ohledech přizpůsobit svůj jezdecký styl. Je žel ještě brzy na to, abych hovořil o detailech, jelikož ještě nemáme dokončeny všechny části dle nových pravidel - auto i pneumatiky se do začátku sezóny ještě hodně změní."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu