Další závody udělejme v Koloseu a ve Vatikánu

di Montezemolo, Luca

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Luca di Montezemolo si opět rýpnul do nových Velkých cen, které považuje spíše za turistické tratě, které se závoděním moc společného nemají.

Zvláště k městskému okruhu v Singapuru, kde se jel první noční závod, byl silně kritický. Označil jej za "cirkusové představení," na což reagoval Bernie Ecclestone s poděkováním Ferrari za to, že dodali šašky (kvůli Massově zastáce v boxech, kdy odjel i s tankovací hadicí, a dalším kopancům, jež předvedli rudí). Další zklamání vyjádřil Ital z okruhu ve španělské Valencii.

Montezemolo věří, že "opravdové tratě" by poskytly mnohem více příležitostí k předjíždění. "Dva či tři Monte Carla, které máme, je zkrátka příliš. Příště můžeme rovnou závodit uvnitř Kolosea nebo ve Vatikánu. Ne, to není závodění."

"Nemyslím, že potřebujeme více lodí či historických siluet. Potřebujeme více závodních tratí, kde se dá předjíždět, kde si diváci užijí závodění, ne místo, kde jedna nehoda jako ta Nelsona Piqueta zničí celý závod. Jedním z problémů Formule 1 je i její směřování - musíme učinit závody zajímavější pro diváky, a to ne jen při dešťových přeháňkách či výjezdech Safety Caru. Chce to nové tratě s dobrými možnostmi pro předjíždění. Opravdové tratě, ne turistické. Jedno Monte Carlo s bohatou historií stačí. Dva nebo tří jsou však už moc!"

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu