Rekordní ztráta Toyoty - skončí další tým F1?

Glock, Timo

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

Zraky celého světa se teď upírají k dalšímu japonskému týmu - Toyotě. Důvod? Očekává se totiž rekordní ztráta, jaká v historii automobilky nemá obdoby. Mračna se tak stahují i nad jejím působením ve Formuli 1.

Obrovskou ztrátu japonskému gigantu Toyotě způsobila posilující domácí měna (japonský jen) v kombinaci s globálním poklesem poptávky po nových automobilech. Přitom ztrátu firma od roku 1941 neažila.

Přesná čísla budou oznámena k večeru. Očekává se, že výsledky budou mít devastující dopad i na japonské akciová trhy, které již oslabily po oznámení o poklesu domácího exportu o 26,7%. Prezident Toyoty Katsuaki Watanabe očekává, že prodeje za letošní rok dosáhnou 8,96 miliónů vozidel, což je o 4% méně než loni. "Změny, jež zasáhly celosvětovou ekonomiku, dosahují kritických úrovní, což se stává jednou za sto let," řekl.

Po oznámení Hondy o odchodu z Formule 1 se spekulovalo, kdo bude následovat. I když Toyota znovu a znovu opakovala, že bude pokračovat, přesto může dojít k přehodnocení jejich aktivit díky očekáváným finančním výslekům pro rok 2009, které jsou ubohé.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu