Nissan GT-R ve specifikaci pro Evropu

GT-R

GT-R | foto: Nissan

Nissan představil finální čísla své polonovinky, totiž již dávno představeného sportovního vozu GT-R, který se ovšem teprve teď dočkal detailní specifikace pro Evropu, která umožní homologaci tohoto skvostu.

Odlišnosti jsou dány různými předpisy v Evropě a na jiných kontinentech. Výkon pro Evropu je tak skvělých 485 koní, o pět koní více než v Japonsku. Točivý moment 588 Nm zůstal nezměněn. Obojí produkuje vidlicový šestiválec o objemu 3,8 litru.

Standardní pneumatiky, které zaručí adekvátní držení na silnici, jsou Dunlop SP Sport 600 DSST a budou dodávány jako standardní. Jsou určeny jen pro vzácné GT-R.

Cena byla stanovena ve Velké Británii na 56 795 liber, což znamená asi 1,67 milionu korun. Na rovných 1,7 milionu se vyšplhá cena Premium Edition a GT-R Black edition je dovozcem ceněn na 59395 liber, tedy asi 1,75 milionu korun. Ceny v ČR se mohou lišit.

V současné době je podáno 2500 závazných objednávek po celé Evropě, přičemž kdo si svůj GT-R objedná právě teď, dostane ho až v polovině roku 2010. Zkrátka jak na banány...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu