Oznamí Toro Rosso brzy Buemiho?

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Šéf Red Bullu prozradil, že jedním z jezdců Toro Rosso bude pravděpodobně v příštím roce Sébastien Buemi. Znamená to ztrátu závodního místa pro Bourdaise nebo neúspěch pro rychlého Sata?

Švýcar Sébastien Buemi je už jen malý krůček od definitivního nástupu do formule 1 jako závodní jezdec. Mladík, kterému je teprve 20 let, je údajně nejžhavějším kandidátem na post závodního jezdce v italském Toro Rosso, alespoň to nyní tvrdí šéf Red Bullu Mateschitz. Tým zatím nemá jistého ani jednoho pilota, ale podle Mateschitze bude jedním pilotem „velmi pravděpodobně“ právě Buemi.

Toro Rosso chce před posledními letošními testy, které se uskuteční v prosinci, již oznámit jména dvou vyvolených. Testovat se bude v Jerezu od 15. do 17. prosince. Jeden kokpit je u Italů díky odchodu Vettela do Red Bullu volný. Ten druhý měl v minulé sezóně Francouz Sébastien Bourdais, jeho setrvání ovšem není vůbec jisté. Jeho nástupcem by mohl být Japonec Takuma Sato, který minulý týden, stejně jako Buemi, testoval pro Toro Rosso.

Dvacetiletý Buemi jezdil v roce 2007 Euroserii Formele 3 a titul prohrál jen o malý kousek s Romainem Grosjeanem. Letos působil jako testovací pilot Red Bullu. To Sato letošek začal jako závodní jezdec Super Aguri, ale od odchodu této stáje z F1 zůstal „na ulici“.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu