Webber byl sražen autem, už je po operaci

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Pilot stáje Red Bull Racing byl při charitativní akci Mark Webber Pure Tasmania Challenge sražen automobilem. Prvotní informace o kritickém stavu se naštěstí nepotvrdily. Australan utrpěl několikanásobnou frakturu pravé nohy, ale je už po operaci a další zranění prokázána nebyla.

Webber ve své domovině pořádal každoroční závod pro tvrdé sportovce, na které čeká 250 kilometrů drsným australským terénem na kajaku, horském kole, raftu a po vlastních nohou.

Webber se kromě organizace účastnil i jako závodník a při jízdě na kole ho srazil projíždějící automobil. „K Markovi byla okamžitě povolána sanitka, následoval ihned letecký převoz do nemocnice Royal Hobart,“ prozradil policejní důstojník.

Ředitel závodu Geoff Donohue upřesnil zdravotní komplikace s tím, že rentgenová vyšetření potvrdila pouze několikanásobnou zlomeninu pravé nohy. Pilot je však už po operaci a v nemocnici se zdrží nejdéle týden.

„Mark je po psychické stránce zcela v pořádku a už se chystá začít s rehabilitací,“ dodal Donohue, jenž je přesvědčen o tom, že bude pilot Red Bull do začátku závodní sezony 2009 zcela v pořádku.

Příprava nového monopostu však bude ležet plně na bedrech nového muže týmu Sebastiana Vettela…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu