Howetta trápi počasie a pneumatiky

Howett, John

Howett, John | foto: Panasonic Toyota Racing

Pre osadenstvo Formule 1 bude nasledujúci víkend netradičný. Prezident Toyoty John Howett upozorňuje, že tímy i pilotov čaká v Singapúre mnoho náročných výziev.

Všetci musia počítať s neštandardným časovým plánom tréningov, kvalifikácie a pretekov, ale aj s možnými problémami s prispôsobovaním pneumatík na chladnejšie večerné podmienky. Už viacero pilotov malo tento rok ťažkosti zahriať gumy na oiptimálnu teplotu, najvýraznejšie sa to prejavilo u Nicka Heidfelda a Kimiho Räikkonena.

"Teplota povrchu trate bude veľmi nízka, pritom všetci vieme, že pneumatiky Formule 1 pracujú najlepšie pri vysokých teplotách," pripomína Howett. "Ďalej si musíme uvedomiť, že v tomto období je v Singapúre vysoká pravdepodobnosť dažda. To znamená, že budeme musieť čeliť nielen problémom s nízkymi teplotami, ale čo je horšie, aj možnému riziku dažďa."

Nočných jázd sa John Howett až tak neobáva.

"Pretekanie v noci je nepochybne výzvou, no my sme tímom, ktorý má skúsenosti. Úspešne sme absolvovali Le Mans, preto si myslím, že budeme schopní si s tým vcelku ľahko poradiť." dodal Howett. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu