Kubica se prokousal až na stupně vítězů

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Kvalifikace týmu z Hinwillu moc nevyšla, o to lepší výsledek však jezdci dosáhli v závodě. Jednozastávková strategia v případě Roberta Kubicy vyšla skvěle. Polák ziskem třetího místa udržel své šance na zisk mistrovského titulu.

Robert Kubica, 3.
Po včerejší kvalifikaci jsme tak dobrý výsledek nečekali. Nakonec nám víkend vyšel. Byl jsem na první pozici mimo první desítku, takže jsme naši strategii mohli přizpůsobit vývoji počasí. Myslím, že jsme se rozhodli správně. Zůstal jsem ven tak dlouho, jak to jen šlo a vysychající trať nám umožnila rovnou nasadit intermediální pneumatiky. Jel jsem dobrou rychlostí, možná bych Heikkiho dojel, byl však moc daleko. Start byl velmi těžký. Nicka jsem předjel, aniž bych ho viděl - uvědomil jsem si, že jsem před ním, vůbec jsem ho však neregistroval. Pak jsme měli štěstí s pit-stopem, zvolili jsme vhodnou dobu na přezutí na přechodní pneumatiky. Pak už bylo jednoduché kontrolovat mou pozici na trati. Třetí místo si zasloužený výsledek pro celý tým.

Nick Heidfeld, 5.

Startovat desátý a dojet pátý není špatný výsledek, závod však ideální nebyl. Na startu jsem bohužel ztratil jednu pozici v prospěch Roberta. Rozhodnutí o startu za safety-carem bylo správné. Když odjel do boxů, viditelnost byla pořád slabá, brzdil jsem brzo, proto mě Robert předjel. Tentokrát rozhodl o pneumatikách tým. Nechal jsem to na mém inženýri, na pit-wall měli o počasí mnohem víc informací. Intermediálky zvolili zcela správně. Dnes bylo důležité vyhnout se chybám a udržet auto na trati. Jsem šťastný, že jsem jel v závěru dost rychle na udržení Felipeho a Lewise za sebou. Co nejsrdečněji gratuluji Sebastianovi a týmu Toro Rosso, bylo to fantastické vítězství.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu