Vettel otestuje Red Bull už v letošní sezóně

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Sebastian Vettel se ještě tento měsíc posadí do nového monopostu Red Bull RB4, jenž bude brázdit tratě v příštím ročníku. V Jerezu tak podruhé v letošní sezóně vyzkouší práci u Red Bullu.

Poprvé nahradil při únorovém testování v Barceloně Davida Coultharda, který při havárii utrpěl lehké zranění.

Nyní, tentokrát už oficiálně s přípravou, absolvuje dvoudenní jízdy na španělském okruhu Jerez a bude se seznamovat a novým monopostem, motorem Renault, elektronikou a všemi náležitostmi, jež vstoupí v roce 2009 v platnost.

Po výletu ke "konkurenci" se vrátí zpět do Toro Rosso. Nebo ne? Nedávno jsme vám přinesli zprávu (čtěte zde), že Coulthard by nemusel ani dokončit svou poslední sezónu. Spekuluje se o jeho výměně za Vettela po italské grand prix. Testování v Red Bullu lecčemu naznačuje, ovšem zkouška nového modelu RB4 tuto teorii bortí.

Sebastian Vettel je dítě štěstěny s velkým talentem. Výkony v Toro Rosso imponovaly veškerou veřejnost a díky výsledkům si zajistil místo u Red Bullu kde mu bude týmovým kolegou Mark Webber. Australan, který byl vždy rychlejší, než jeho kolegové.

„Formule 1 má krátkou paměť,“ hovořil Webber na téma Sebastian Vettel. „Na začátku sezóny vypadával v prvních kolech. Dva nebo tři dobré závody a máme to tady. To je realita. Je to dobré, opravdu dobré. Navíc je velmi zkušeným mladíkem.“

Na otázku, zdali od oficiálního oznámení jeho přestupu, sleduje Webber výkony budoucího partnera odpověděl: „Ani ne. V Jerezu bude testovat, takže bude zajímavé jak se mu povede ve stejném autě, jako budu mít já.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu