Hamilton: Staré tratě musíme zachovat

Sutil, Adrian

Sutil, Adrian | foto: Spyker F1

Přestože je Lewis Hamilton ve Formuli 1 nováčkem, chce aby v šampionátu zůstaly okruhové legendy. Z výčtu těch opravdových okruhu už zbývá jen pár.

Monza a Spa-Franchorchamps, které budou hostit následující grand prix, zatím přežívají. Ale taková Imola už neslýchá zvuky monopostů F1, Hockenheim byl radikálně přebudován, nebo chcete-li, byl mu odebrán historický duch. Silverstone nahradí v roce 2010 Donnington Park a Melbourne o svůj závod pravděpodobně v budoucnu přijde.

Hamilton přiznává, že staré okruhy patří mezi jeho nejoblíbenější. Jediné co chce změnit, je bezpečnostní náležitosti a vyrovnat je moderním standardům.

„Preferuji historické okruhy jako Monza, Silverstone nebo Monako. V nich cítíte tu historii místa, mají svůj vlastní charakter,“
řekl Hamilton. „Pokaždé modernizaci ztratí trochu ze své individuality, na druhou stranu jsou bezpečnější, takže na nich můžeme dál závodit. Je to takový kompromis."

Příští víkend míří Formule 1 do Spa-Francorchamps. „Je to moje nejoblíbenější dráha. Ještě předtím, než jsem zde v roce 2002 s Formulí Renault závodil, hrával jsem ji na počítači. Vždy byla nejlepší. Má nejúžasnější zatáčku ve Formuli 1, Eau Rouge.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu