Red Bull potřebuje zásadní změnu

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Boj o čtvrté místo v poháru konstruktérů se přiostřuje. Zatímco v první části sezóny to byl Red Bull, kdo diktoval tempo, nyní je Toyota, která v každém závodě boduje a vzdaluje se Red Bullu a Renaultu.

Mark Webber nedávno uvedl, že konkurence musela udělat v nějakém směru obrovský pokrok, nebo Red Bull učinil chybný krok. Jinak si tak výkonnostní pokles nedokáže odůvodnit.

S pravidlem o zmrazení motorů je jediným místem pokroku aerodynamika. Na tu se bude muset Red Bull hodně zaměřit, aby se dotáhl na Renault a Toyotu.

„Tradičně, vozy F1 získají mnoho díky aerodynamice. Během sezóny se základ monopostu prakticky nemění,“
řekl Webber. „Na převodovce můžete změnit pár maličkostí, ale v souladu se zmrazeným vývojem motoru je velmi malý prostor pro zlepšení.“

„Aerodynamika má obrovskou možnost pro zlepšení vozu, je neustále vyvíjena. Přesně tady je největší rozdíl mezi letošními a loňskými vozy. V posledních závodech jste viděli, že Renault a Toyota od nás podskočili, je to dáno aerodynamikou.“

Red Bullu tak nezbývá nic jiného, že zaměřit veškeré své síly na tuto oblast a stáhnout sedmnáctibodovou ztrátu na čtvrtou Toyotu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu