Heikki Kovalainen prošel důležitou změnou

Whitmarsh, Martin

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Heikki Kovalainen se změnil. V první fázi sezóny se trápil s velkým opotřebením pneumatik, což mu značně stěžovalo pozici v závodě. Nejdříve je musel šetřit, pak s nimi nebyl pro ostatní konkurencí.

Šestadvacetiletý jezdec většinou předváděl svůj plný potenciál v kvalifikacích, kdy se mu opravdu dařilo. Ale závody už tak světlé momenty nemívaly.

Jenže po debutovém prvenství v Maďarsku a čtvrtém místu ve Valencii považuje CEO McLarenu Martin Whitmarsh finského pilota za velmi rychle učícího se. Na otázku, zdali Kovalainen vyspěl, odpověděl Whitmarsh bez váhání. „Zcela určitě. Heikki je teď mnohem silnější. Když s někým závodí, jeho přirozené soutěživé smysly ožívají.“

„Heikki se adaptoval na systém šetření motoru, brzd a pneumatik. Teď ví, v jaké situace může tvrdě tlačit. Toto na zpočátku nevěděl a trápil se.“

Kromě Kovalainena exceloval ve Valencii i Hamilton. Druhé místo v podmínkách, které mu jeho zdravotní stav připravil, je opravdu vynikajícím výsledkem.

Na Felipeho Massu by ale pravděpodobně Hamilton neměl ani v případě skvělé fyzické kondici. „Neměli jsme package, se kterým bychom Massu porazili, ale cítíme, že jsem odvedli dobrou práci a získali důležité body do šampionátu,“ dokončil Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu