Karthikeyan a Force India

Karthikeyan, Narain

Karthikeyan, Narain | foto: Jordan Grand Prix

Indie měla ve formuli 1 nejdříve jezdce a až potom tým. Narain Karthikeyan je spolu s Karunem Chandhokem spojován s angažmá ve stáji Force India, ale sám návratu do závodního kokpitu velké šance nedává.

Pro Karthikeyana by bylo angažmá v týmu Vijay Mallyi návratem do známého prostředí, neboť jezdec startoval ve své debutové a jediné sezoně za Jordan, jenž je prapůvodem nynějšího Force India.

Mallya učinil s týmem solidní pokrok, ale odlepit ode dna výsledkových tabulek se mu trvale zatím nedaří. Před svým vstupem na scénu na konci roku 2007 proklamoval, že se bude soustředit také na podporu indických jezdců.

Proto jsou s jeho týmem spojováni jediní dva uchazeči, kteří mají reálnou šanci do kokpitu monopostu F1 usednout. Chandhok startuje již druhou sezonu v GP2 a Karthikeyan získal zkušenosti nejen u Jordanu, ale i jako testman stáje Williams. Dnes působí starší z dvojice v šampionátu zemí A1GP.

Na otázku Newsindpress, zda je reálný návrat do formule 1 Narain odpověděl: „Vlastnit a vést tým formule 1 není žádným malým výkonem. Vijay Mallya odvedl kus dobré práce a pouze on může na takovou otázku odpovědět."

Mallya však nedávno uvedl, že je se stávající dvojicí Fisichella - Sutil spokojený a naznačil její setrvání i pro rok 2009...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu