Nelson Piquet zůstává v klidu

Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Na Nelsona Piqueta se valí kritika ze všech stran, přetrvávající ubohé výkony jsou po boku šampióna Fernanda Alonsa ještě výraznější a pod Piquetem se začíná jemně otřásat židle. Přesto nadevšechno zůstává Brazilec v klidu.

Zatímco Alonso má na kontě po šesti závodech devět bodů, Piquetova kasička zeje prázdnotou. Po Monaku, kde havaroval, dostal od týmu nepřímé varování, že by se měl zlepšit, pokud chce ve stáji nadále zůstat.

Teď na něj čeká Grand Prix Kanady na okruhu Gillese Villeneuva. Ačkoliv tam nikdy nestartoval, cítí se Piquet naprosto v pořádku a současná situace ho nijak neovlivňuje.

„Chci k závodu přistupovat kladně a zůstat soustředěný, podobně jako v každém předchozím podniku. Mým cílem je rychle se naučit trať a sžít se s vozem,“ řekl Piquet. „Z každého tréninku musím získat maximum, optimalizovat nastavení vozu a zajet dobrou kvalifikaci.“

Brazilec má před sebou opět novou kapitolu, tu Monackou už uzavřel. „Monako je bezpochyby nejtěžší tratí v seriálu. Měli jsme nějaké problémy v kvalifikaci, ale start závodu proběhl dobře. Montreal bude jednodušší, cítím se pohodlně a snad předvedu solidní výkon.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu