Lewis znovu v čele!

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MCLAREN MERCEDES - REVIEW; S dnešním chaosem se nejlépe vypořádal pilot McLarenu Lewis Hamilton a po delší době se znovu raduje z vítězství. Angličan se navíc posunul do čela průběžného pořadí. Naděje Heikkiho Kovalainena skončily už na startu, kdy se mu nepodařilo odjet do zaváděcího kola.

Lewis Hamilton, 1.

Jsem v sedmém nebi. Tohle vítězství je zatím vrchol mé kariéry a událost, kterou si navždy zapamatuji. Chtěl bych všem v týmu poděkovat za jejich skvělou práci. Taky nesmím vynechat svou rodinu za jejich neutichající podporu. Start mi vyšel a okamžitě jsem předjel Kimiho. Cítil jsem šanci i na předjetí Felipeho, ale pak se rozpršelo víc a viditelnost se zhoršila. V zatáčce Tabac bylo hodně vody, náhle se mi kola protočila a narazil jsem do bariér. Nebyl to silný náraz ale pneumatika byla poškozena a musel jsem do boxů. Naštěstí přišla první fáze safety-car a já jsem mohl snížit svou ztrátu. Strategii jsme pak změnili a čekala mě tak už jen jedna zastávka. Když jsem měl náskok 40 vteřin, tým mě požádal o zpomalení. Druhá fáze za zpomalovacím vozem přinesla vzrušení, ale byl jsem schopen závod kontrolovat i po restartu. Skvělý den a skvělý výsledek!

 
Heikki Kovalainen, 8.

Extrémně nároční závod s žádnou šancí na dobré umístění. Mé naděje skončily už na startu zaváděcího kola, kdy jsem nemohl zařadit rychlost. V pit-lane jsem navíc musel před startem vyměnit volant. Snažil jsem se pak jet na maximum, ale na víc jak na osmé místo to nevyšlo. Je to škoda, protože auto bylo dobré a rychlost viditelná. Získal jsem ale jeden bod, a to je lepší než nic.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu