Bridgestone mírní obavy jezdců

Test Barcelona

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Monopolní výrobce pneumatik pro vozy formule 1 mírní obavy pilotů, kteří upozorňují na skutečnost, že se sliky pro rok 2009 příliš pomalu zahřívají. Po vyjetí z boxů je zatím podle nich rozdíl v rychlostech vozů na dráze příliš velký, což může vést ke zbytečným kolizím.

Spolu s návratem k hladkým pneumatikám bude zakázáno předehřívání pneumatik, pomalý nárůst provozní teploty dělá vrásky na čele prezidentovi asociace jezdců Pedro de la Rosovi stejně jako Rosbergovi, Coulthardovi i sedminásobnému šampionovi F1 Schumacherovi.

Technický manažer japonského výrobce pneumatik Tetsuro Kobayashi však uvedl, že v přípravě pneumatik udělali během poslední doby výrazný posun kupředu. „S výkonem hladkých pneumatik při skončených testech jsme spokojeni. Připravili jsme tři různé směsi a odvedlo se s nimi a týmy hodně práce."

Získaná data budou dále studována a ovlivní přípravu dalších pneumatik, které budou testována až v červenci v Jerezu. „Jezdci mají více zkušeností a umí si představit, jak by mohla vypadat jízda v roce 2009 s hladkými pneumatikami a nižším přítlakem."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu