Hladké pneumatiky pod drobnohledem

Bridgestone

Bridgestone | foto: Williams F1 Team

V dubnu čeká Formuli 1 teprve druhý test zaměřený na hladké pneumatiky, které se mají v příštím roce opět vrátit. Bridgestone připravuje tři různé směsi pneumatik, aby se předešlo současným potížím, jenž slicky způsobují.

První test proběhl v zimě na okruhu Jerez. Většina pilotů poukazovala na značný rozdíl teplot při výjezdu z boxů a při závodní rychlosti. Než se pneumatiky dostatečně zahřály, ztráceli jezdci až dvě vteřiny na kolo. To by mohlo především v kvalifikaci znamenat nebezpečí.

Japonští vývojáři doufají, že nové tři druhy směsi a vyšší teploty povrchu dráhy vyřeší problémy s přehříváním. „V této chvíli se zabýváme nabídkou směsí,“ řekl Hirohide Hamashime, ředitel oddělení motosportu v Bridgestone.

„Chceme zkontrolovat problémy s přehříváním, protože v zimě jsme s tím měli potíže a mnoho jezdců si stěžovalo. Zahřívání předních pneumatik trvalo dlouho, u zadních zase velmi krátce, to způsobovalo nerovnoměrnost. Takže po dvou, třech kolech byly přední pneumatiky studené a zadní horké.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu