Toyota balit tým F1 nehodlá

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Přestože se japonské stáji přes velké úsilí a velké finanční injekce nepodařilo dosáhnout špičkové úrovně a bojovat o vítězství, na házení ručníku do ringu se podle prezidenta týmu ještě nechystají.

„Z jakého důvodu bychom měli formuli 1 opustit,“ ptá se Howett. „Vždyť ani v době dlouholeté nadvlády Ferrari, neodešel žádný tovární tým.“

Howett si nemyslí, že je vše pouze o vítězství a pokud se jich nedaří dosáhnout, je nutné vyklidit pole působnosti. Formule 1 představuje pro výrobce možnost prezentace vlastních schopností, ale současně i možnost zkoušet nové prvky, systémy, materiály a zlepšení. Budoucí formule 1 by měla poskytovat ještě více příležitostí k vývoji prvků, které se budou moci využívat i u sériových automobilů.

„Máme velkou chuť vyhrávat, chceme dokázat, že na to máme a jsme tu oprávněně.“

Toyota tedy ubezpečuje, že s jejich vozem ve startovní listině může Bernie Ecclestone počítat, ale objevily se nedávno i informace, že by se mohl japonský výrobce soustředit pouze na dodávky továrních motorů týmu Williams a svůj tým prodat. John Howett ve své argumentaci pro setrvání také zapomněl, že přece jen jeden výrobce z F1 pro nedostatek výsledků odešel. V roce 2004 ukončil svoje působení ve světě Grand Prix Ford se svým týmem Jaguar.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu