Klien slibuje další zlepšení

Klien, Christian

Klien, Christian | foto: Sahara Force India

Rakušan Klien se nechce šance na závodní kokpit Force India pro sezonu 2008 vzdát a vedení týmu vzkázal, že předvedený výkon při dvou společných testech nebyl vrcholem toho, co může za volantem vozu F1 předvést.

Přestože Rakušan v přímém vnitrotýmovém duelu pohořel jak s Webberem v Jaguaru, tak s Coulthardem v Red Bull, jeho poslední představení v kokpitu Spykeru stáje Force India při testech v Barceloně a Jerezu nebylo z pohledu dosažených časů vůbec špatné. Christian jen mírně zaostal za tolik ceněným Němcem Sutilem, který má s vozem roční zkušenosti.

„Force India mi nabídl spolupráci při testech a já mu na oplátku chtěl ukázat kvalitní výkon. O mém působení v Barceloně a Jerezu se tým vyjádřil pozitivně, ale o jezdcích musí rozhodnout sám až nadejde ten správný čas,“ uved Klien, jenž by si návrat do závodního kokpitu velmi přál.

Ve svých 24 letech má čtyřleté zkušenosti coby závodní pilot a působil navíc naposledy jako hlavní testman u Hondy. „Rád bych s týmem spolupracoval a udělal maximum pro dosažení cílů, které nastavil pan Mallya, moje výkonnost stále roste, vrcholu jsem ještě nedosáhl,“ reagoval Klien na informace o možném jmenování Fisichelly druhým jezdcem stáje ze Silverstone.

Co se týče konkurenceschopnosti vozu v příští sezoně, je přesvědčen o tom, že bude konkurenceschopný a díky správnému směřování investic a lidských zdrojů už nebude vidět jen na samém chvostu startovního pole.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu