Ohledně Rosberga žádná změna

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Není to tak dlouho, co odmítl možnost přestupu mladého Němce do McLarenu spolumajitel týmu Frank Williams, menšinový spolumajitel a dlouholetý technický ředitel Patrick Head reaguje zcela stejně.

McLaren s jmenováním týmového kolegy Lewise Hamiltona nijak nepospíchá, a to je ornou půdou pro úvahy a spekulace, který pilot obdrží příští rok pravděpodobně jeden z nejlepších automobilů startovního pole formule 1. Po slovech Sira Williamse klesly předpovědi, že se bude jednat o Rosberga, jenže Williams už jednou vyhověl žádosti konkurence a za bohaté odstupné uvolnil Buttona.

„Uvolnit Rosberga by sice neznamenalo zánik týmu, ale bylo by velice těžké najít odpovídající náhradu,“ uvedl Head a prakticky zopakoval slova svého kolegy o tom, že pro zlepšování týmu je Nico klíčovou osobou.

„Pro celý tým by byl jeho odchod negativním signálem, neboť tu máme špičkové techniky a neměli bychom pilota, který by mohl jejich schopnosti přetvořit v úspěch na dráze. Z těchto důvodů neuvažujeme o uvolnění Nico Rosberga.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu