Co hledají hvězdy F1?

GP USA (Indianapolis)

GP USA (Indianapolis) | foto: Scuderia Ferrari

Stát se hvězdou závodů Formule 1 je snem každého kluka, kterému učarovaly závody automobilů. Po čem pak takoví lidé touží? Po pozornosti médií, klidu rodiny, penězích? Od každého trochu, ale všechny hvězdy mají stejnou touhu, která se jmenuje vítězný vůz.

Ať už Fernando Alonso vyjednává o čemkoliv, základní úlohou jeho manažera je zajistit jezdci konkurenceschopný vůz pro sezonu 2008, ale především možnost výběru té nejlepší nabídky při příštím kole populární hry škatulata hejbejte se.

Takové poznání vyplývá z posledních informací o zákulisní hře španělského dvojnásobného šampiona. Je hvězdou, ale špičkové týmy mají obsazeno. Volný je pouze Renault a v případě dohody i Red Bull, ale má to háček, žádný tým nechce pouze roční smlouvu. Francouzi nabízejí kontrakt tříletý, Red Bull dvouletý s opcí na třetí rok.

„Vždy jsem chtěl získat špičkového jezdce do našeho vozu, bylo by to potvrzení našich ambicí, ale o roční smlouvu nestojíme,“ prohlásil zakladatel společnosti Red Bull Mateschitz a přiznal, že s Alonsem skutečně jednal o možné spolupráci.

„Než smlouvu na jeden rok, to si raději počkáme a za rok jezdcům ukážeme, že umíme postavit konkurenceschopný vůz. To nám přivede před dveře zástup špičkových jezdců!“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu